Snipgränd 146 Västra Ersboda

Pris

3 195 000 SEK , utgångspris

Planritning

Ansvarig mäklare

Fakta

Fastighetsbeteckning: Grädden 31
Typ: Kedjehus
Rum: 6
Sovrum: 4
Boarea: 115 kvm
Biarea: 66 kvm
Tomtarea: 285 kvm
Byggår: 1981
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare

Renoveringar

Ny ytterdörr 2004.
Ny takbeläggning på förrådstak 2004.
Nya köksluckor 2008.
Renovering wc bottenplan med kakel och klinkers 2009.
Slipat parkettgolv i vardagsrum 2010.
Målat huset 2011.
Omdränerat 1985
Markis altan framsida 2011.
Målat trapp 2013.
Spolning av husens avloppsledningar inom samfälligheten 2010.
Spolning av samfällighetens dräneringsledningar 2016.

Byggnadssätt

Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Tegelpannor /papptak
Hängrännor: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Huvudsäkring: 16 A
Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv: Tv via samfälligheten.
Internet: Internet fiber via Samfälligheten 1 Gbit.

Övriga byggnader

Varmgarage i länga (med väggar emellan) och fjärrstyrd port. Bilplats med elstolpe. Varmförråd vid entrén ca 10 kvm.

Ekonomi

Driftkostnad
Driftkostnad: ca 52 480 kr/år.
El: 4 600 SEK/år.
Samfällighetsavgift: 47 880 SEK/år.

I samfällighetsavgiften ingår värme ,vatten, tv, internet, snöröjning, sopor och underhåll av gemensamma ytor.
Egen mätare för varmvatten som avräknas årligen.

Taxeringsvärde
Taxeringsvärde: 1976000 SEK (fastställt avseende år 2018).
Taxeringsvärde byggnad: 1385000 SEK
Taxeringsvärde mark: 591000 SEK
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Värdeår: 1981
Pantbrev finns. Totalt belopp: 523400 SEK.

Uteplats

Solig uteplats i söderläge på framsidan vid entrén. Här finns även en markis.

Tomt

Tomtarea 285 m² (friköpt).

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1980-09-23)
Gemensamhetsanläggningar: Umeå Grädden GA:1, Umeå Grädden GA:2, Umeå Grädden GA:3

Övrigt

Micro ingår ej i köpet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer...

Västra Ersboda - Välskött kedjehus med bra planlösning.

Väkommen till ett mycket välskött kedjehus på trevliga Västra Ersboda! Rymligt kök, stort vardagsum, fyra sovrum, två badrum och källare med stor gillestuga, tvättstuga, bastu och förråd. Här bor du i närhet till Coop Forums handelsområde med ett komplett affärsutbud och med goda bussförbindelser till centrala Umeå. Fin innergård med lekpark samt närhet till förskolor och skolor. Garageplats samt en parkering med el-stolpe ingår.

Läs mer...

Beskrivning

Väkommen till ett mycket välskött kedjehus på trevliga Västra Ersboda!

Rymlig möblerbar hall med gott om avhängningsmöjligheter i praktisk skjutdörrsgardrob. Matta på golv som löper vidare i hall, kök och sovrum vilket ger ett trevligt rumssamband. Köket ligger till vänster från hall och har vita luckot till mörkare bänkskiva i laminat och ett matchande kakel i röd ton. Naturlig matplats vid fönster som vetter ut mot innergården. Här finns det gott om skåp för förvaring och stora bänkytor. Maskinparken består av spis med häll och två ugnar (2006), fläkt och hel kyl och frys.

Vardagsrummet är stort och har ljusa väggar och parkettgolv i ek. Här ryms både den större soffan och övrigt möblemang. Många fönster sprider sitt ljus till rummet och här finns även utgången till baksidan.
Sovrum/matrum finns placerat rakt fram från hallen. Detta rum används i dagsläget som matplats med matgrupp men går även att använda till ett extra sovrum om behov finns.

Badrummet har ett kakel i vitt och klinkers med golvvärme i svart. En svart dekorationsrand i mosaikkakel ger det lilla extra. Tvättställ med kommod, spegelskåp, wc och handuksvärmare. Spottar i tak ger ett behagligt ljus.

På övre plan finns det 3 rymliga sovrum samt en praktisk klädkammare. Alla rummen är i bra storlek. Ljusa väggar och genomgående lika matta på golv i alla rum, även i hall. Från ett av sovrummen finns även utgången till balkongen. Badrummet på övre plan är ett större badrum med matta på golv och vägg i ljus kulör. Här finns wc, tvättställ, spegel, skåp till förvaring samt ett härligt badkar. Ett fönster finns för både ljusinsläpp samt vädring.

I källaren finns en stor gillestuga med gott om utrymme för umgänge. Här finns även större förråd med både hyllplan,klädstång och frysbox. Badrum med duschkabin och våttapet på vägg. Här är det även förberett för att installera tvättställ och wc. Från badrummet nås även bastun. Husets tvättstuga har ljus matta på golv och här finns tvättmaskin (2008), torkskåp, tvättho samt gott om plats att hänga tvätt. Det ligger en platonmatta under golven i källaren utom i förrådsutrymmet som saknar golvbeläggning.

Läs mer...

Bilder

Karta

Snipgränd 146
906 24 Umeå Se en större karta på Google Maps

Område - Västra Ersboda

Ca. 5 km norr om centrum finner du Ersboda. Hit vallfärdar umeborna för att handla mat, joggingskor eller en varför inte en bil. Här blandas de boende med folk från hela Umeå såväl som mer långväga gäster. Här möts du av trädgårdar, ängar och hus av alla de slag. Höj blicken, spana in arkitekturen och spetsa öronen efter rytmerna och skratten.

UTBUD
I området hittas allt man behöver enligt ersbodaborna själva. Till din tjänst står Umeås största externa köpcentrum i väst med matvarubutiker, klädbutiker och ett flertal second hand-butiker. På Östra Ersboda hittar du bibliotek, Folkets hus, vårdcentral, tandläkare, matvarubutiker, frisörer, restauranger och äldrevård på flera olika språk. För resten av dygnets vakna timmar kan du utveckla dina hobbys i antingen musik- och danshuset, hos Ersboda Sportklubb eller i de många andra föreningar som finns här.

För närkontakt med naturen rekommenderas att bara strosa runt längs områdets många gröna stråk, fiska i Tavelån eller besöka den årliga folkfesten Ersbodadagen på ängarna.

SKOLOR
Här hittar du tre skolor och åtta förskolor, alla med närhet till lummiga skogsdungar, lekplatser och fotbollsplaner. Ersängsskolan (F-9) har en natur- och kulturprofil samt inriktning mot idrott, media och scenisk produktion för de äldre årskurserna. Här hittar du också Ersdungens skola (F-5) och Östra Ersbodaskolan (F-5).