Boporten

Varför ska jag välja Boporten?

Vår främsta målsättning är att få tillgodose dig med högsta möjliga kundnöjdhet genom engagemang i kombination med flexibla arbetssätt – en av de många fördelarna med att anlita en fristående och lokal mäklarbyrå.

Med god intern kompetens kan vi själva styra vår breda marknadsföring. Att tänka ”utanför boxen”, hänga med i de snabba svängningar och känslan för att fokusera på det som ligger rätt i tiden är något vi dessutom prisats för som Årets Marknadsförare i Umeå 2007.

Som ett plus i kanten har vi även två rejäla flyttbilar (för B-körkort) samt en släpvagn med kåpa som vi gärna lånar ut kostnadsfritt till dig som kund hos oss, köpare som säljare.

Välkommen till Boporten!

Säljguide

1. Säljtankar?

Vid vårt första möte börjar vi med att gå igenom dina behov, förväntningar samt tidsramar för att du som säljare skall vara både nöjd och trygg med vårt arbete. Vi samlar in nödvändig fakta och gör en marknadsvärdering av bostaden. Därefter, om allt känns bra för er, ingår vi ett förmedlingsuppdrag och upprättar tillsammans en plan för marknadsföring och försäljning utifrån Bometoden och dina önskemål.

Fotografering

2. Fotografering och styling

Tilltalande bilder är en viktig del i marknadsföringen för att öka möjligheterna till fler spekulanter och högre slutpris. Vi har därför vår egen, professionella fotograf Per och dessutom ett samarbete med en av stans mest uppskattade inredningsstylister, Camilla, som kan hjälpa till att framhäva till hem ytterligare om du önskar. Din fastighetsmäklare finns självklart till hands för tips och goda råd inför fotograferingen som en del i vår tjänst

Presentation

3. Presentation av ditt hem

Vi lägger stor vikt vid presentationen av ditt hem så du är nöjd med hur bostaden marknadsförs innan publicering. Det är viktigt att boendet dels får en tilltalande och sanningsenlig beskrivning lik väl som att den innehåller all information som spekulanterna efterfrågar.

Visning

4. Visningsdags

Vid vårt första möte börjar vi med att gå igenom dina behov, förväntningar samt tidsramar för att du som säljare skall vara både nöjd och trygg med vårt arbete. Vi samlar in nödvändig fakta och gör en marknadsvärdering av bostaden. Därefter, om allt känns bra för er, ingår vi ett förmedlingsuppdrag och upprättar tillsammans en plan för marknadsföring och försäljning utifrån Bometoden och dina önskemål.

Annonsering

5. Annonsering

Vi har Umeås största spekulantregister och börjar alltid med att matcha er bostad mot potentiella köpare. Vi lägger därefter ut er bostad på vår Hemnet, Blocket Bostad, Booli, Bovision samt vår egen hemsida, Facebook och Instagram. Vi lägger extra vikt på digital marknadsföring men gör även en tidningsannons i Bil och Bostad för att nå en så stor målgrupp som möjligt.

Uppföljning

6. Uppföljning

Under visningen tar vi uppgifter på alla spekulanter så att vi efteråt kan ringa och informera dig om vilka och hur många som varit på besök samt hur intresset såg ut. Ett par dagar efter visning när allt sjunkit in kontaktar vi spekulanterna och kollar om några frågor dykt upp samt stämmer av intresset. I samråd med dig meddelar vi spekulanterna hur vi går vidare med försäljningen.

Budgivning

7. Budgivning

I samråd med dig beslutar vi om det skall vara budgivning och mäklaren informerar spekulanterna om hur budgivningen kommer att gå till. Både du som säljare och budgivare kan följa budgivningen via vår sms-funktion.

Kontrakt

8. Kontrakt och besiktning

När vi fått det pris du är nöjd med upprättar vi köpehandlingar och bokar tid för kontraktsskrivning med köparna. Vi går igenom kontraktet så det inte råder några oklarheter och bestämmer en dag när de nya ägarna får flytta in. Här får även köparen ta del av en ifylld frågelista från dig som säljare där du redogjort eventuellt kända fel och brister i fastigheten. En köpare har sedan alltid rätt att besikta bostaden om så önskas.

Tillträde

9. Tillträde

Vi bokar tid för överlämning av bostaden med dig, köparen och köparens bank. Vi upprättar de slutgiltiga handlingarna och ser till att allt från betalning till överlämning av nycklar går som planerat. Därefter är affären i mål!

Låter det bra?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri värdering!