Storhällsskärvägen 25 Obbola Umeå

Pris

1 300 000 SEK , Utgångspris

Ansvarig mäklare

Fakta

Fritidshus
Pris: 1 300 000 SEK , Utgångspris
Rum: 3
Sovrum: 2
Boarea: 90 kvm

Renoveringar

2017 » Ny altan
2016 » Målat
2014 » Besiktning av öppenspis
1981 » Gäststuga byggs
1972 » Renovering av övervåning
1971 » Renovering/byte av tak

Byggnadssätt

Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten: Vattenförening
Avlopp: Tank
Huvudsäkring: 16 A
Uppvärmning: Direktverkande el, öppen spis

Uteplats

Uteplats 1: Altan, läge söder. Uteplats 2: Altan, läge öster.

Övriga byggnader

Förråd och friggebod.

Ekonomi

Driftkostnad
Driftkostnad: ca 18 716 SEK/år.
Driftkostnad består av:
El: 4 166 SEK/år.
Renhållning: 600 SEK/år.
Vägsnöröjning: 1 400 SEK/år.
Vatten och avlopp: 2 800 SEK/år.

Arrende 2018 9750 kr/år, Vattenförenng ca 800 kr/år, Vägförening 140 kr/är

Taxeringsvärde

Servitut

Rättigheter-last: Ledningsrätt. Vatten och avlopp Officialservitut Utymme
Gemensamhetsanläggningar: Vattenförening.
Läs mer...

Obbola » Storhällsskärvägen 25

Välkommen till Obbola och denna mysiga stuga med fint läge vid havet. Insynsskyddad tomt med två altaner som snabbt kommer bli familjens favoritplats under sommarkvällarna. Planlösningen erbjuder kök, två sovrum och ett stort allrum med öppenspis. På övervåningen finns ytterligare ett stort allrum. Underbar utsikt över havet.

Läs mer...

Beskrivning

Välkommen in till en hall som direkt till vänster öppnar upp sig till ett stort och rymligt allrum. Här finns plats för både mat- och soffgrupp. Allrummet har fönster i två riktningar och en öppenspis. Tak, väggar och golv kläs av björkträ.

Bakom allrummet finns ett av sovrummen på en upphöjd etage. Golvet är täckt av en grå/blå heltäckningsmatta, väggarna går i en ljusgrön kulör och taket i vitt.

Det andra sovrummet nås via köket, har ljus plastmatta och ljusgult målade väggar, fönster ger fint ljusinsläpp. Här finns dörr till badrummet som rymmer dusch och tvättfat.

Köket går i ljusa färger - ljus plastmatta, ljusgula tapeter och vitt tak. Över diskbänken sitter vitt kakel. Skåpluckorna har en gulnyans. Här finns kyl, frys och ugn. Köket har gott om avställningsyta och även här finns en dörr ut till en av altanerna.

Från köket kan man direkt ta sig till allrummet och vidare till hallen där det finns en trapp som leder till övervåningen. Övervåningen har en röd heltäckningsmatta, ljust mönstrad tapet och tak i björkträ. Den öppna planlösningen gör det möjligt för många att rymmas. Här finns även ett förråd.

På tomten finns en friggebod i form av gäststuga samt byggnad med toalett med tank. Två altaner och en öppen tomt skapar mycket plats för utomhusmöbler. Från altanen på husets framsida finns en vacker utsikt över vattnet. Här har ni boendet med avskildhet och härlig havsutsikt.

Läs mer...

Bilder

Karta

Storhällsskärvägen 25
913 42 Obbola Se en större karta på Google Maps

Område - Obbola

En mil från Umeå och ett stenkast från havet. I det gamla fiske- och jordbrukssamhället på Obbolaön har många barnfamiljer hittat sin bullerby. Här kan barnen leka fritt och föräldrarna pendlar enkelt till och från jobbet i stan.

UTBUD

Obbola centrum, som ligger tillgängligt mitt i samhället, kan du både inhandla middagens alla ingredienser och hämta ut ett matchande vin. Härifrån är det heller inte långt till småbåtshamnarna - i gästhamnen i Bredvik kan du göra måltiden komplett med färsk fisk inköpt i fiskeboden. Fler lokala varor kan du hitta på Obbola marknad, en av årets höjdpunkter. Här säljs allt från hembakta cupcakes och årets hallonskörd på burk, till handsmidda ljusstakar och stickade yllesockor.

SKOLOR

På Obbola skola (F-9) märks närheten till vattnet genom att sjö, älv och hav ingår som teman för varje läsår.

Innan barnen är redo för skolan får de gå i förskolan Karusellen eller Hallbackens förskola, där prima mat garanteras från ett eget tillagningskök.