Bredvik 15 Bredvik

Pris

1 195 000 SEK , utgångspris

Ansvarig mäklare

Fakta

Fastighetsbeteckning: Bredvik 6:68
Typ: Gård
Rum: 4
Boarea: 94 kvm
Tomtarea: 41000 kvm
Byggår: 1951
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare

Byggnadssätt

Avlopp: Trekammarbrunn
Huvudsäkring: 16 A
Uppvärmning: Jordvärme samt vedpanna
Uppvärmingsleverantör: Umeå energi

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband (fiber) finns i byn men inte indraget till huset

Bilplats

Garage.

Övriga byggnader

Västerbottensgård från 1885, Ladugård, Häbre, två lador och förråd

Ekonomi


Vattenförening 1000 kr/år
Elförbrukning ca 5000 kr/år

Huset har stått obebott senaste åren

Taxeringsvärde
Taxeringsvärde: 283000 SEK
Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Värdeår: 1951

Tomt

Tomtarea 41 000 m² (friköpt). åker och betesmark.

Servitut

Gemensamhetsanläggningar: Skattetal: Mantal. 17/384.

Övrigt

Västerbottensgården är i ett unikt skick eftersom nedervåningen invändigt aldrig blivit renoverad sedan 1800-talet.

På 1880-talet köpte Anna och Göran Thalin hemmanet av Tobias Persson. Anna och Göran timrade upp Västerbottensgården 1885. Högsängar, mjölkskåp, sekretär, matbord mm är snickrade på beställning till gården. Möblerna är ådermålade där man i målningen kan se initialerna GT (Göran Thalin) samt även Bredvik och årtal.

Spishällen är gjuten av Olofsfors Bruk som en bröllopsgåva till paret. I hällarna finns ingjutet initialerna av Göran Thalin och Anna Thalin som ogift (troligen Anna Carolina Idasdotter) och även OF 1885 (Olofsfors Bruk 1885).

Västerbottensgården är indelad på traditionellt sätt med entré och köket till höger, en kammare i mitten och finrum ("salen") till vänster. I början användes "salen" som vedförråd men under början av 1900-talet så inreddes det som finrum där original tapeter fortfarande finns kvar likasom papptaket. Bården närmast taket är handmålad. Rummet har ingen egen uppvärmning utan användes troligen enbart vid högtider, jular, kalas mm då man öppnade upp till övriga rum och på så sätt värmde upp rummet.

Fönstren, som är original från 1800-talet består av handblåst glas och trots att vissa fönster är utbytta så finns alla gamla fönster kvar i skyddat förvar i logen.

Hemmanet övertogs sedan av dottern Hulda Bergström med make Nils Johan. Hemmanet övertogs därefter av Hulda och Nils Johans son Hadar Bergström med hustru Anna-Liisa. De bodde kvar i Västerbottensgården till 1950-talet. På gårdstunet stod en timmergård från 1700-talet på den plats där nu huset från 1950-talet står. 1700-talshuset var i original inklusive möbler men revs och möblerna brändes upp och på den platsen uppfördes det moderna huset 1951.

Utvecklingen på landsbygden tog stora kliv på 50-talet från vattenhink, vedspis och slaskhink i den gamla Västerbottensgården till rinnande varm och kallt vatten, centralvärme och badkar i huset från 1951.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer...

Nordmaling » Bredvik - Ditt framtida drömboende?

Välkommen Bredvik och denna fantastiska idyll endast 6 km öster från Nordmaling. Fastigheten är idag taxerad som bebyggd lantbruksenhet med 4,1 ha åker- och betesmark, men även en del tall- och björkskog. På fastigheten finns ett boningshus som är byggt 1951, som är på 94 kvm och inrymmer 4 rok. En effektiv och billig uppvärmning med en kombination av en ny jordvärmeanläggning och vedeldning med ackumulatortank. Här finns också en Västerbottensgård byggd 1885 och är i stort sett i originalskick och standard från 1900-talets början. Detta gör den väldigt unik i sitt slag. På fastigheten finns även en ladugård, häbre, två lador, förråd samt ett dubbelgarage.

Gården har ett fantastiskt läge mitt i byn och har potential att bli just ditt drömboende! Här finns även en fin småbåtshamn i Bäcknäset endast 1 km från gården. Välkommen på visning!

Läs mer...

Beskrivning

Boningshuset har 2 våningar och källare.

Entréplanet har ett stort kök samt ett trivsamt och rymligt vardagsrum. Här finns även en toalett med dusch.

På övre planet finns 3 sovrum, en hall samt utgång till balkong.

Källarvåning - fyra rum varav ett är pannrum med vedpanna och jordvärmeanläggning installerad 2009. Vattenburen värme. I källaren finns förutom matkällare, vedförråd även en bagarstuga med en bakugn.

Huset är inte renoverat sedan 60-talet så många gamla och fina ytskikt finns kvar.

Västerbottensgården har 5 rum och kök och är i stort sett i orginalskick och med standard från 1900-talets början.

Entréplanet har en fantastik sal med orginaltapeter från början av 1900-talet. I kammaren finns en enkel köksinredning och en vacker kakelugn. I det gamla köket finns en stor öppen spis, platsbyggda höga mjölskåp och två högsängar. Under köket finns en jordkällare. I alla rum finns målade trägolv med breda golvplankor.

Övre våningen består av 2 rum inredda med panel och nytt trägolv samt en liten kammare.

Läs mer...

Bilder

Karta

Bredvik 15
914 91 Nordmaling Se en större karta på Google Maps