Sågforsvägen 3 Sävar

Pris

1 800 000 SEK , utgångspris

Planritning

Ansvariga mäklare

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sävar 66:14
Typ: Friliggande villa
Rum: 4
Sovrum: 3
Boarea: 107 kvm
Biarea: 105 kvm
Tomtarea: 1010 kvm
Byggår: 1970
Byggnadstyp: 1-plan med källare

Renoveringar

1997 » Fönsterbyte

Byggnadssätt

Undergrund: Sand
Grund: Källargrund
Stomme: Betong, hålsten
Bjälklag: Betong-Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Papp, 3 lagerstäckning
Fönster: 2-glasfönster
Murstock: Murad skorsten
Ventilation: Självdrag
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Huvudsäkring: 20 A
Uppvärmning: Kombipanna med olja eller el samt luftvärmepump

TV- och internetanslutning

Tv: TV-antenn.
Internet: Det finns möjlighet att dra in bredband då det finns vid tomtgräns.

Bilplats

Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: P-plats.

Ekonomi

Driftkostnad
Driftkostnad: ca 27 411 kr/år.
Uppvärmning: 20 411 SEK/år.
Renhållning: 1 600 SEK/år.
Vatten och avlopp: 5 400 SEK/år.
Taxeringsvärde
Taxeringsvärde: 1261000 SEK (fastställt avseende år 2015).
Taxeringsvärde byggnad: 860000 SEK
Taxeringsvärde mark: 401000 SEK
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Värdeår: 1970
Pantbrev finns. Totalt belopp: 127800 SEK.

Uteplats

Altan, läge söder.

Tomt

Tomtarea 1 010 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt.

Servitut

Planbestämmelser: Ändring av detaljplan (1996-06-11)

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer...

Sävar » Trevlig villa i lugnt och barnvänligt område.

Välkommen till denna 1-plansvilla med källare i populära Sävar. Entreplan erbjuder tre sovrum, vardagsrum med utgång till uteplats, kök och badrum. I källarplan finns stora möjligheter att inreda efter familjens behov med hobbyrum, matkällare, tvättstuga, teknikrum samt bra förvaring i förråd. Härlig grönskande tomt som förgyller sommarhalvåret. Lugnt och barnvänligt område med trevliga grannar med närhet till förskola/skola, lekparker och brett serviceutbud. Med andra ord ett optimalt boende för barnfamiljen.

Läs mer...

Beskrivning

Välkommen in till praktisk hall med både avhängningsplats och garderober. På golvet ligger en parkettliknande matta och väggarna är ljusa.

Till höger finns det mindre sovrummet med plats för både säng och skrivbord samt ett fönster trevligt placerat ut mot vägen. En ljus matta på golv och lätt mönstrad tapet på vägg.

Direkt efter ligger ytterligare ett sovrum med mönstrad tapet och korkliknande matta på golv. Här finns god förvaring och plats för större möblemang.

Rakt fram ligger vardagsrummet placerat - socialt och rymligt med utgång till uteplatsen. De båda rummen präglas av härligt ljusinsläpp med tapet/träpanel på vägg och matta och heltäckningsmatta på golv.

Till vänster från hallen ligger badrummet med handfat, spegelskåp, skåp, wc samt dusch. Möjlighet finns att enkelt installera badkar. Ett fönster släpper in ljus och erbjuder vädring, väggarna är ljusblå samt blå matta på golv.

Köket disponeras till vänster från hall med fönster i två väderstreck, ett fönster trevligt placerat vid arbetsdelen och det andra vid den rymliga och trivsamma matplatsen. Här finns gott om förvaring och ultimata arbetsytor. Luckorna är ljust gröna, laminatbänkskiva och rejäl diskbänk med vitt kakel ovanför. Maskinparken är vit och består av spis med ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin (ej i bruk). Ljusa väggar med parkettliknande matta på golv.

Till höger intill köket ligger sovrum med plats för en större säng med gott om förvaring i inbyggda garderober som löper efter ena väggen. Grönblommiga tapeter och golvet ligger en ljus matta, fönster mot bakgården.

Husets källarvåning erbjuder stora möjligheter att inreda efter familjens behov.

Här finns hobbyrum, tvättstuga med dusch/badkar tvättmaskin och torktumlare. Wc med handfat, spegel och skåp. Teknikrum, samt bra förvaring i matkällare och förråd. Här finns även en trapp som leder dig upp till garaget från källaren.

Läs mer...

Bilder

Karta

Sågforsvägen 3
918 32 Sävar Se en större karta på Google Maps

Område - Sävar

I norra delen av Umeå kommun, men fortfarande på cykelavstånd från stan, ligger det rofyllda Sävar. Mellan lummiga trädgårdar och susande skogar rinner ån som skänker hela bygden en fridfull atmosfär. Här omsluts du av grönska och kan njuta av närheten till både å, sjö och hav. Vintertid glider du istället fram med långfärdsskridskor på de blanka isarna som ofta lägger sig tidigt i Skeppsviks skärgård.

UTBUD
Mitt i samhället, alldeles intill ån, ligger det välbesökta centrumet som är mer än bara en plats för vardagens ärenden. Här finns både uteservering, bibliotek och simhall.

Här finns både ett riks förenings- och kulturliv. Kyrkan likväl som idrottsklubbarna erbjuder många möjligheter att engagera sig. Sävar IK tränar inte bara lagsporter som handboll, fotboll och ishockey, utan även hopprep.

Musik- och teaterföreningen sätter regelbundet upp föreställningar på den vackert belägna utescenen. Flera av Umeås musikaliska stoltheter har sina rötter i Sävar, däribland Isolation Years, Jennie Abrahamson och Two White Horses.

SKOLOR
På båda sidor om Sävarån finns flera förskolor samt ett familjedaghem, alla med närhet till grönområden och roliga lekplatser. På Sävarskolan (F-9) blandas Sävars högstadieungdomar med sina jämnåriga från de kringliggande byarna Täfteå, Bodbyn, Bullmark och Holmön.