Forsells Väg 2 Sävar

Pris

5 500 000 SEK , utgångspris

Planritning

Ansvarig mäklare

Fakta

Fastighetsbeteckning: Sävar 3:37
Typ: Friliggande villa
Rum: 10
Sovrum: 6
Boarea: 360 kvm
Biarea: 200 kvm
Tomtarea: 5754 kvm
Byggår: 1809
Byggnadstyp: 2-plan

Renoveringar

2000-2001 Målades hela huset utvändigt.

Byggnadssätt

Grund: Stensockel
Stomme: Timmer
Fasad: Stående lockpanel
Takbeklädnad: Tvåkupigt taktegel
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Huvudsäkring: 35 A
Uppvärmning: Bergvärme med jordslingor och två öppna spisar.

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 390 kr/mån. Leverantör: Sävar Net.

Bilplats

Stort magasin om ca 50 kvm som idag brukas som garage med två garageportar (2014).Brädfodrad med falu röd stående locklistpanel och brutet sadeltak (målat 2014) med valmade gavelspetsar.

Övriga byggnader

På gården finns ett charmigt gammalt lusthus, en träbyggnad med tälttak täckt med papp. Brädfodrad med vitmålade stående locklistpanel. Längs takfoten en kontursågad list. Korsspröjsade enluftsfönster. Den gamla mjölkkällaren är en delvis nedgrävd träbyggnad, brädfodrad med vitmålad stående lockpanel. Sadeltak täckt med pannplåt. Synliga kontursågade takstolsändar. På husets baksida finns en ingång till en mycket stor välvd gråstensmurad mat/vinkällare.

Ekonomi

Driftkostnad
Driftkostnad: ca 49 000 kr/år.
Uppvärmning: 42 000 SEK/år.
Renhållning: 1 600 SEK/år.
Vatten och avlopp: 5 400 SEK/år.
Taxeringsvärde
Taxeringsvärde: 2287000 SEK (fastställt avseende år 2015).
Taxeringsvärde byggnad: 1787000 SEK
Taxeringsvärde mark: 500000 SEK
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Värdeår: 1929
Pantbrev finns. Totalt belopp: 4200000 SEK.

Uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge norr. Uteplats 2: Balkong, läge söder.

Tomt

Tomtarea 5 754 m² (friköpt).

Servitut

Planbestämmelser: Stadsplan (1976-09-10)
Gemensamhetsanläggningar: Umeå Sävar S:1, Umeå Sävar S:15, Umeå Sävar S:18, Umeå Sävar S:21, Umeå Sävar S:22, Umeå Sävar S:23, Umeå Sävar S:25, Umeå Sävar S:26, Umeå Sävar S:27, Umeå Sävar S:28, Umeå Sävar S:33, Umeå Sävar S:5. Skattetal: Mantal. 447/18104.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer...

Sävar » Storslagen herrgård vid Sävarån

Välkommen till denna storslagna och vackra herrgård på Bruksbacken i Sävar som uppfördes under tidigt 1800-tal som bostad till inspektorn på Sävar bruk. Denna vackra systerbyggnad till Sävargården på Gammlia är belägen på en stor tomt med fint läge som vetter mot den porlande Sävarån. Idag är huset inrett med tre separata lägenheter samt stort disponibelt vindsutrymme. Lägenheterna i två plan erbjuder öppna, inbjudande ytor med vackra parkettgolv, höga, spröjsade fönster, värmande öppen spisar samt balkonger mot norr respektive söder. På gården finns även ett charmigt lusthus, en gammal mjölkkällare, vinkällare samt stor garagebyggnad. Perfekt för uthyrning med möjlighet att bygga ytterligare en lägenhet eller ta hela huset i anspråk själv för den som vill förverkliga sina herrgårdsdrömmar!

Läs mer...

Beskrivning

Här kan ni bo själva eller hyra ut delar av huset och få ner boendekostnaden. Ni kan köpa fastigheten privat eller köpa aktiebolaget som äger den idag. Här finns många möjligheter till utveckling. Det finns möjligehter att göra fler lägenhter i huset om så önskas!

Genom husets huvudentré kommer man till farstun där man i sin tur når ingång till respektive lägenhet samt en trapp till övre plan. Rakt fram finns en mindre tambur med wc.
Norra lägenheten:
Femrummare med egen entré via husets gavelsida mot norr. Den möblerbara hallen är inredd med klinkermönstrad golvmatta och här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i garderober. Trapp till övre plan.

Köket nås rakt fram från hallen med trägolv till ljusa väggar. Inrett med luckor i grön kulör och i läckra vinklar med gott om utrymme för matplats. Här finns kombinerad kyl/frys, diskmaskin och spis med ugn och fläkt.

Läckert vardagsrum och allrum i fil med vackert parkettgolv, ljusa tapeter och stämningsfull öppen spis. I allrummet finns vägg som avskärmar och möjliggör en sovalkov.

Ett stort sovrum med trägolv och gott om förvaring i garderober och klädkammare.

Badrummet är stilfullt inrett med vitkaklade väggar till grått golvklinker. Handfat med kommod, wc och dusch med vikdörrar.

Via trapp från hallen nås ett rymligt allrum/sovrum på övre plan med beige golvmatta och ljusa tapeter. Här finns utgång till balkong mot norr.

Längre bort på vindsplanet, i anslutning till södra lägenhetens övre plan, finns ett mindre sovrum som också hör till lägenheten.

Idag är den här lägenheten även avdelad med en lägenhet på ca 50 kvm med trinettkök som är enkelt att återställa om ni så önskar.

Södra lägenheten:
Denna lägenhet disponerar fem rum och kök. Ingång via huvudentrén till rymlig hall i vinkel med plats för avhängning och gott om garderober. Här finns en wc med toalett och tvättställ.

Rakt fram från hallen disponeras köket med plats för mindre matgrupp. I direkt anslutning till köket finns ett ordentligt sovrum.

Vackert vardagsrum i fil med parkettgolv, ljusa tapeter och tjusig öppen spis. Stora fönster i flera väderstreck fyller rummen med ljus och bidrar till ökad rymd.

Via en spiraltrappa i vardagsrummet nås lägenhetens övre plan med ett stort sovrum med parkettgolv, ljusa väggar och utgång till balkong i söder. Innanför sovrummet finns en alkov med ett litet fönster, perfekt som kontor eller gästrum.

Inre hall/passage varifrån man når ett badrum med toalett, tvättställ och dusch. Här finns även trappen från farstun via huvudentrén vilket möjliggör att göra en tredje lägenhet här.

Idag finns hyresintäkter på 22 000kr/månad.

Läs mer...

Bilder

Karta

Forsells Väg 2
918 31 Sävar Se en större karta på Google Maps

Område - Sävar

I norra delen av Umeå kommun, men fortfarande på cykelavstånd från stan, ligger det rofyllda Sävar. Mellan lummiga trädgårdar och susande skogar rinner ån som skänker hela bygden en fridfull atmosfär. Här omsluts du av grönska och kan njuta av närheten till både å, sjö och hav. Vintertid glider du istället fram med långfärdsskridskor på de blanka isarna som ofta lägger sig tidigt i Skeppsviks skärgård.

UTBUD
Mitt i samhället, alldeles intill ån, ligger det välbesökta centrumet som är mer än bara en plats för vardagens ärenden. Här finns både uteservering, bibliotek och simhall.

Här finns både ett riks förenings- och kulturliv. Kyrkan likväl som idrottsklubbarna erbjuder många möjligheter att engagera sig. Sävar IK tränar inte bara lagsporter som handboll, fotboll och ishockey, utan även hopprep.

Musik- och teaterföreningen sätter regelbundet upp föreställningar på den vackert belägna utescenen. Flera av Umeås musikaliska stoltheter har sina rötter i Sävar, däribland Isolation Years, Jennie Abrahamson och Two White Horses.

SKOLOR
På båda sidor om Sävarån finns flera förskolor samt ett familjedaghem, alla med närhet till grönområden och roliga lekplatser. På Sävarskolan (F-9) blandas Sävars högstadieungdomar med sina jämnåriga från de kringliggande byarna Täfteå, Bodbyn, Bullmark och Holmön.