Filgränd 149 Östra Ersboda

Pris

1 295 000 SEK , utgångspris

Planritning

Ansvarig mäklare

Fakta

Typ: Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift: 6 941 SEK
I avgiften ingår: Vatten ,Värme Kabel-tv ,Internet
Rum: 5
Sovrum: 4
Boarea: 114 kvm

Renoveringar

2017 » Nytt parkettgolv övre plan samt ommålning av väggar (2015-2017)
2016 » Uppdatering av kök: Nya köksluckor, handtag, nytt kakel och bänkskiva samt att skåpen målades om invändigt
2015 » Nya innerdörrar
2014 » Klinker till hall samt ommålning av väggar på nedre plan
2013 » Nytt parkettgolv nedre plan

TV- och internetanslutning

Tv:

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital. Ingår i månadsavgiften.

Internet:

Fast lina. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Bredband2. Ingår i månadsavgiften.

Uteplats

Uteplats 1: Altan, läge väster med eftermiddag och kvällssol. Uteplats 2: Altan, läge öster med morgon och eftermiddagssol.

Bilplats

Garageplats. Går att hyra för 360 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Ungefärlig kötid är 1 år.
Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för 180 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi

Driftkostnad
Övrig driftskostnad: Ca 199 SEK/mån.
El: 199 SEK/mån.
Förening

Driftkostnaden är beräknad efter schablonkostnad.

Andel i föreningen: 1,01%.
Andel av årsavgiften: 1,02%.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, förråd, hobbyrum, gästrum, grovtvättstuga, samlingslokal och tvättstuga.

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Umeåhus nr 31

Umeåhus 31 är en bostadsrättsförening i Riksbyggen med 122 lägenheter. Husen ligger naturskönt i utkanten av Östra Ersboda.

På området finns 21 bostadshus, de största med åtta bostäder och de minsta med två. Av de 122 bostäderna i föreningen finns 88 i flerbostadshus och 34 i parhus eller radhus. Husen är på två våningar. Samtliga bostäder har egen entré.

En väldigt aktiv bostadsrättsförening som anordnar fester, fika, julmarknader etc. Föreningen skickar regelbundet ut informationsblad till boende med information om kommande aktiviteter med mera.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Föreningen håller på dra in bergvärme, driftssätts under hösten.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.
Läs mer...

Östra Ersboda » 5:a med radhuskänsla

Välkommen till detta trevliga bostadsrättsradhus med mycket bra läge i området! Ljust och luftig med ljusinsläpp från tre väderstreck. Genomgående vackert ekparkettgolv och ljusa väggar. Två altaner med bästa solläge! Aktiv bostadsrättsförening som anordnar olika aktiviteter. Här bor du i lugn och fin miljö med naturen runt knuten, nära till motionsspår, förskola/skola, matbutik och kommunikationer med centrum, Umeå Universitet samt Norrlands Universitetssjukhus (NUS).

Läs mer...

Beskrivning

Välkommen till Ersboda och detta trivsamma och välrenoverade gavelradhus. Ursprungligen fyra rum som nu är ombyggda till fem och skapar ytterligare ett sovrum.

Välkomnande och ljus hall med mörkgrå klinker och ljusa väggar som är genomgående för hela lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning till höger om entrédörren. Den inre hallen har ett vackert ekparkettgolv som även det är genomgående och ger ett underbart samband mellan rummen.

Direkt till höger disponeras det ljusa och rymliga köket som uppdaterades under 2016 med nya vita skåpluckor, vitt kakel, mörkgrå bänkskiva samt invändig målning av skåp. Maskinparken består av stor kyl och frys, diskmaskin samt ugn med spishäll. Vid fönster ut mot entrén placeras naturligt matplatsen med plats för hela familjen.

Vardagsrummet har en trevligt mönstrad tapet till fondvägg och härligt ljusinsläpp i österläge. Med anledning av gavelläget har vardagsrummet ett extra fönster som ger mer liv till rummet. Vardagsrummet som ursprungligen sträckte sig över hela baksidan har byggts om och gett plats till ytterligare ett sovrum.

Sovrummet på nedre plan har plats för större säng samt garderob om så skulle önskas. Rummet skulle även fungera ypperligt som kontor.

Från hallen nås det första badrummet med plastmatta på vägg och golv. Här finns tvättmaskin, dusch, handfat, spegelskåp samt wc. Tvättmaskinen ingår inte i köpet.

Trappen - som nås från den inre hallen, leder upp till övre plan som inrymmer tre sovrum, ett badrum samt klädkammare. Genomgående för övre plan är likadant ekparkett som återfanns på nedre plan.

Alla tre sovrummen har plats för större sängar och övrigt möblemang som kan vara önskvärt. Två av sovrummen har varsin fondvägg och det sista genomgående gråa väggar.

Klädkammaren som nås från övre hallen har goda möjligheter att sluka mycket förvaring. Dagsljuset släpps in genom ett mindre upphöjt fönster.

Det andra badrummet har ljusa plastmattor på vägg samt golv. Här finns handfat med kommod och matchande spegelskåp, badkar samt wc.

Lägenheten har två större altaner, en vid entrén i västerläge med eftermiddag och kvällssol samt en på baksidan i österläge med sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Bästa solläge hela dagen! Vid entrén finns även ett av de två förråden som hör till lägenheten. Det andra finns vid parkeringsplatserna. På gräsplätten bakom lägenheten finns det möjlighet att plantera häck, bärbuskar och ett litet grönsaksland.

Till de boende i föreningen står en stor samlingslokal, bastu med relaxrum, tvättstugor, hobbyrum, grillplats samt en uthyrningslägenhet för besökare till förfogande.

Läs mer...

Bilder

Karta

Filgränd 149
None None Se en större karta på Google Maps

Område - Östra Ersboda

Ca. 5 km norr om centrum finner du Ersboda. Hit vallfärdar umeborna för att handla mat, joggingskor eller en varför inte en bil. Här blandas de boende med folk från hela Umeå såväl som mer långväga gäster. Här möts du av trädgårdar, ängar och hus av alla de slag. Höj blicken, spana in arkitekturen och spetsa öronen efter rytmerna och skratten.

UTBUD
I området hittas allt man behöver enligt ersbodaborna själva. Till din tjänst står Umeås största externa köpcentrum i väst med matvarubutiker, klädbutiker och ett flertal second hand-butiker. På Östra Ersboda hittar du bibliotek, Folkets hus, vårdcentral, tandläkare, matvarubutiker, frisörer, restauranger och äldrevård på flera olika språk. För resten av dygnets vakna timmar kan du utveckla dina hobbys i antingen musik- och danshuset, hos Ersboda Sportklubb eller i de många andra föreningar som finns här.

För närkontakt med naturen rekommenderas att bara strosa runt längs områdets många gröna stråk, fiska i Tavelån eller besöka den årliga folkfesten Ersbodadagen på ängarna.

SKOLOR
Här hittar du tre skolor och åtta förskolor, alla med närhet till lummiga skogsdungar, lekplatser och fotbollsplaner. Ersängsskolan (F-9) har en natur- och kulturprofil samt inriktning mot idrott, media och scenisk produktion för de äldre årskurserna. Här hittar du också Ersdungens skola (F-5) och Östra Ersbodaskolan (F-5).